Betonklinkers

Betonklinkers zijn een mooi en goedkoop product om mee te verharden. Betonklinkers zijn zeer duurzaam en maatvast en zorgen hierdoor voor een superstrakke bestrating met fijne voegen. De betonklinker wordt over het algemeen gebruikt voor opritten, parkeerplaatsen, bedrijfspanden en voor grote projecten. De klinker is zeer geschikt voor een zware belasting en voert water snel af. De betonklinker laat zich gemakkelijk op verschillende manieren leggen en is bijzonder geschikt om markeringen in het wegdek mee aan te brengen (bijvoorbeeld in het geval van parkeervakken).

Betonstraatstenen worden gemaakt van een mengsel van zand, grind en cement. Door de combinatie van deze drie ingrediënten voeren betonklinkers water extreem goed af. Door dit samen in een vorm te gieten en daarin te laten uitharden ontstaat de betonklinker. De betonklinker is een ‘stevige steen’ zoals het woord beton ook klinkt.

De verschillen tussen betonklinkers en gebakken klinkers:
- De betonklinker is een stuk goedkoper dan de gebakken klinker.
- Gebakken klinkers gaan generaties lang mee. De betonklinkers worden na vijf tot tien jaar beduidend minder mooi. Daarom is een gebakken klinker een duurzame keuze.
- Alleen betonklinkers met natuursteen mineralen blijven enigszins op kleur. Een gebakken klinker blijft altijd zijn kleur behouden.
- Alg en mos hebben op gebakken klinkers een stuk minder vat dan op betonklinkers. Daardoor blijven gebakken klinkers mooier.

Betonstraatstenen zijn leverbaar in diverse formaten, waarvan de meest voorkomende zijn keiformaat, waalformaat en dikformaat.

Wij bieden u een uitgebreid assortiment betonklinkers. In diverse formaten, in meerdere verbanden en in verschillende kleurstellingen. U vindt ongetwijfeld de perfecte klinkers die passen bij uw huis en tuin of parkeerterrein, etc. Wilt u liever wat grotere tegels? Dan zijn onze betontegels geknipt voor u!

Wilt u gebruikte betonklinkers kopen? Kijk dan eens bij onze aanbiedingen.

Betonklinkers Keiformaat  Betonklinkers Keiformaat
Keiformaat Betonklinkers  Keiformaat betonklinker