Split

Bakkers Bestratingsmaterialen VOF is de leveracier van heel veel splitsoorten. Er bestaan enorm veel soorten split in diverse kleuren, structuren, hardheid en herkomst.Split kan worden gebruikt voor een siertuin, sierpad en andere licht belastende oppervlakten. Ook zijn vele splitsoorten, vanwege de hoge hardheid, geschikt voor op de oprit, parkeerplaats en andere oppervlakten waarover veel gereden wordt. Split heeft een hoekige structuur, waardoor de steentjes in elkaar haken. Dit zorgt voor een betere stabiliteit. Grind heeft een rondere vorm en is daardoor minder stabiel en minder geschikt voor halfverharding.

U kunt kiezen voor een kantopsluiting, zoals palissaden banden, een rij klinkers of een flexibele kantopsluiting, om te voorkomen dat de steentjes tussen de beplanting of in het gazon terecht komt.

 

Diverse split soorten

Diverse splitsoorten

Hieronder een aantal soorten split met hun eigenschappen:
- Grind: Grind kent vele plaatsen van oorsprong en bestaat in vele kleuren. Grind is altijd een ronde steen.
- Ice Blue: Een marmersoort met een prachtige ijsblauwe/grijze kleur. Ice Blue split staat prachtig in moderne tuinen, gecombineerd met natuursteen.
- Basalt split: Donkergrijs (antraciet) van kleur en een zeer hard gesteente. Kan probleemloos worden gebruikt voor zwaar belaste opritten en parkeerplaatsen.
- Yellow Sun: Een harde kalksteensoort en heeft een mooie wit-gele kleur. Yellow Sun is zeer geschikt voor gebruik op intensief gebruikte oppervlakten.
- Rode Mijnsteen: Rode Mijnsteen is rood-zwart van kleur en is vrij licht van gewicht. Hierdoor minder goed bruikbaar op zwaar belaste oppervlakten.
- Ardennersplit: Heeft een egaal grijze kleur. Zeer geschikt voor gebruik op intensief gebruikte oppervlakten.

Op de pagina Aanbiedingen vindt u de actuele aanbiedingen in split.

Hieronder ziet u enkele foto’s van Ardennerbreuksteen keien die rechtstreeks uit de groeve aan de klant worden geleverd.

Split: Ardennerbreuksteen keien  Ardennerbreuksteen keien
 Ardennerbreuksteen keien