Betonklinkers aanbiedingen

Kijk hieronder voor diverse Aanbiedingen in goedkope betonklinkers:

Betonklinkers zijn een mooi en goedkoop product om mee te verharden. Betonklinkers zijn zeer duurzaam en maatvast en zorgen hierdoor voor een superstrakke bestrating met fijne voegen. De betonklinker wordt over het algemeen gebruikt voor terrassen, opritten, parkeerplaatsen, bedrijfspanden en voor grote projecten. De klinker is zeer geschikt voor een zware belasting en voert water snel af. De betonklinker laat zich gemakkelijk op verschillende manieren leggen.

Betonstraatstenen worden geproduceerd in verschillende basisformaten, waarvan de meest voorkomende zijn keiformaat, waalformaat en dikformaat.

Afmetingen:
- Waalformaat (200 x 50 mm – ca. 100 st/m2)
- Dikformaat (210 x 70 mm – ca. 72 st/m2)
- Keiformaat ofwel klinkerkei (200 x 100 mm – ca. 45 st/m2)

Bij de verschillende formaten moet worden opgemerkt dat de exacte maatvoering per fabrikant kan verschillen, maar de verhoudingen zijn per formaat gelijk. Zo is bijvoorbeeld een keiformaat standaard 2:1, een dikformaat 3:1 en een waalformaat 4:1.

De noodzakelijke dikte van betonstenen is afhankelijk van het gebruik. Stenen met een dikte van 5 tot 7 cm zijn geschikt voor voetgangerszones en licht autoverkeer. De meest voorkomende dikte is 8 cm en diktes van 9 tot en met 15 cm zijn bedoeld voor industrie en ander zwaar gebruik.